16 Kasım 2013 Cumartesi

Tatlı bir Maraton

"People don't fail, they just stop trying" - Bud Boyd

Bana kalırsa bilgisayar mühendisliği literatüründe yer alan en önemli deyişlerden biridir ‘Denemekten vazgeçme’. En alışıldık durum yüzlerce satırlık kod içerisindeki tek hatayı düzeltmeye çalışırken kodun neredeyse her parçası üzerinde oynamak zorunda olmak.  Tabii bunun dışında karşılaşılan her tür problemde, çözüm süreci ne kadar uzun olsa da denemekten vazgeçmemektir anahtar. Edison abimizin sözüyle taçlandırmak gerekirse denemenin sihrini --I have not failed. I’ve just found 10.000 ways that won’t work.

Bahsedeceğim konu ise sonucunu öğrendiğimizde ya ‘denedik ve başardık’ dedirtecek bize ya da ‘denedik ve denemeye devam edeceğiz’.  Mesleki anlamda yaşadığımız ilk yarışma süreci. Bu sürece dahil olmamıza vesile olansa IBM – Smarter Planet Challenge.


Uzun zamandır kafamızda evirip çevirdiğimiz bir fikir vardı. Bu yüzdendir bu yarışmayı duyunca çok heyecanlandık. Fikrimizi sunabileceğimiz ve derece alarak projeyi hayata geçirdiğimiz takdirde dünyaya yarar sağlayabileceğimiz harikulade bir platform bulmuştuk. Katılabilmemiz için İngilizce sunum hazırlamamız ve 2 dakikalık tanıtım videosu çekmemiz gerekiyordu. Bir önkoşul da grupta bir IEEE üyesi bulunmalıydı. Ve bence en keyifli kısmı takım olarak bir araya gelerek ‘nasıl’ sorusuna yanıt ararken en iyi cevabı bulabilmek adına yaptığımız beyin fırtınasıydı.
Fikirleri tartışmayı,
Yüksek tempoda yüksek enerjiyle çalışmayı,
Resmi İngilizce kullanarak sunum hazırlamayı,
Kısacık bir videoyla uzun bir içerik anlatmayı
Sorumluluk almayı,
Birbirimize destek olmayı ve takım çalışmasını öğrendik.
Yapabileceğimize ve birbirimize inandık. Tüm bunlar için takım arkadaşlarıma tekrar teşekkür ederim. Her şey olup bittiğindeyse mutlu bir yorgunlukla birlikte bu video çıktı ortaya.

Sevgili mühendis adayları, özgür düşünün, üretin, sınırlarınızı başkalarının belirlemesine izin vermeyin. Proje/fikir yarışmalarını takip edin ve bu yarışmalarda yer alın. Dönüp baktığınızda sürecin ne kadar fayda sağladığını göreceksiniz. İçinde yer aldığınız o tatlı maraton aklınızdan hiç silinmeyecek.
Hatta bu yazıyı okuyup bitirdikten sonra hiç ertelemeden içinde yer alabileceğiniz bir platform araştırmanız şiddetle tavsiyedir. Kim bilir, belki de karşılaşırız bu platformların birinde.
Şu anda sabırsızlıkla 15 Aralık gününü bekliyoruz. Hazırlanma sürecinden çok keyif aldığımız bu yarışmanın sonucunu da aynı memnuniyetle paylaşabilmek dileğiyle…

Hoşçakalın.

Not: Tüm üretenlerin emeğine sağlık, aklına kuvvet.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sabaha kadar açığız!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...