2 Mart 2014 Pazar

Bilgisayar Mühendisi Olmanız İçin 10 Neden

Daha önceki yazımız Bilgisayar Mühendisi olmamak için 10 neden idi. Göz atmak isterseniz burdan ulaşabilirsiniz...

Hayatınızda farkında olduğunuz ya da olmadığınız bir çok teknolojik eşyanın, ya da uygulamanın arkasındaki kişilerdir bilgisayar mühendisleri. İşte bilgisayar mühendisi olmanız için 10 sebep.


  1. Yattığın yerden para kazanma imkanı.
    Tabii yattığın yer derken, kimse size yattığınız için para vermez. Ancak evinizde, hatta sıcacık yatağınızda işlerini yürüten bir bilgisayar mühendisi olabilirsiniz...




     
  2. Aileniz bilgisayarla geçirdiğiniz zamana laf söyleyemez

    Bilgisayar mühendisliğine özenen çocuklar sanılanın aksine programlamaya değil, oyun oynamaya meyillidirler. Eğer ki siz de aileniz tarafndan sık sık uyarılıyorsanız bilgisayar mühendisi olup şu cevabı verebilirsiniz: "Anne işim bu benim!"

  3. Zengin olma ihtimali

    Düşünsenize bir program yazıyorsunuz ya da bir web sitesi yapıyorsunuz ve günün birinde whatsapp'a 14 milyar$ verip satın alacak kadar zengin oluyorsunuz. Ya da bir gün flappy bird gibi bir uygulamanız indirme rekorları kırıyor ve günlük reklam gelirleriniz bile sizi ömrünüzün sonuna kadar lüks bir hayatın içine itebiliyor.


  4. Çünkü insanların hayatlarını kolaylaştırabilirsiniz
    Bilgisayarın olmadığı zamanları düşünsenize... Her şey kağıtlarla ve yazılı bir biçimde işlenirken günümüzde yazışmalardan tutun da, dünyanın herhangi bir yerini tek bir tuşla gezebileceğiniz bir uygulama yapacak kadar geniş bir yelpazenin ardındaki insanlardır bilgisayar mühendisliğidir.


    5.Geleceği değiştiren insanlardan birisi sen olabilirsin

    E malum teknoloji çağındayız artık. Her bir buluş insanlığı bir adım daha öteye götürmekte ve bir çağ atlamaya yardımcı olabilir. Steve Jobs, Zuckerberg, Google, Microsoft hepsi tanıdık geldi değil mi?



    6.Seni aldatma girişiminde bulunduğunda yakalanacağına inandıracağın bir sevgili bulabilirsin.

    Evet bir önceki yazımızda size, bize hack yapmayı öğretmediklerini anlatmıştık... Gel gelelim o yazımız, insanların bu konudaki algısını değiştirecek kadar yankı bulmadı. Siz de sevgilinize ufak yalanlar söylerek işinizi sağlama alabilirsiniz.




    7.Soğuk ve yağışlı kış günlerini, ya da sıcak yaz günlerini klima altında çalışarak geçirebilirsin

    Çoğu bilgisayar mühendisi çok aşırı bir durum olmadığı sürece bir ofiste veya evinde çalışır. Günümüzde kliması olmayan ofiste çalışan bilgisayar mühendisleri de çöldeki bahtsız bedevilerle yarışır bizden söylemesi...



    8. Büyük projelerdeki önemli adam olma şansı
    Bilgisayar mühendisleri çoğunlukla işleri gereği, büyük projelerde çalışırlar. Ve genelde yazılım, bu projelerdeki en önemli adım olduğundan da proje yöneticileri işletme ve yönetme becerisine sahip bilgisayar mühendislerinden çıkar. İşte başarılı bir proje sonrası bilgisayar mühendisleri.



    9.Arkadaş ortamında en çok aranan kişi olursunuz

    Bilgisayar ve teknoloji girmeyen ev sayısı gittikçe azaldıkça ve teknolojik aletler dandikleştikçe, bu cihazlardaki sorunlar da gittikçe artıyor. E böylesi durumlarda aranan adam olmak iyi bir şey olmasa da bazen aramak isteyip de çekindiğiniz güzel ya da yakışıklı bir arkadaşımız sizi arayıp yardım isteyebilir. Tabii bir de kopmak isteseniz de kopamadığınız yıllanmış arkadaşlar edinirsiniz.





    10.Okurken çalışabilirsiniz

    Çoğu mühendisliğin aksine, bilgisayar mühendisleri henüz okullarından diploma almadan da çalışmaya başlayabilirler. Bir program eksiksiz yapıldıktan sonra kimse bunu yapanın diploması var mı, yok mu diye sormaz. Hatta okuldan aldığınız temel bilgileri geliştirerek daha okulunuz bitmeden bir kaç yıllık tecrübeyle mezun olan bir bilgisayar mühendisi olabilirsiniz.



    Unuttuğumuz maddeler için yorum bölümümüz sizlere açıktır efenim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sabaha kadar açığız!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...