28 Aralık 2013 Cumartesi

Durma. Keşfet!

Keşfetmek, nefes almayı anlamlı kılmak. Her türden duyguyu hissettirebilecek sihirli bir yolculuk ya da edinilebilecek en güzel bağımlılık. Mevcut bilgiyle yetinmemek ve durmaksızın merak etmekse bu yolculuğun en büyük motivasyonu.
Teknolojinin her geçen gün hayatımıza daha çok dahil olmasıyla birlikte tabletlerimize, akıllı telefonlarımıza ve bilgisayarlarımıza daha çok bağlanıyoruz. Vaktimizin çoğunu geçirdiğimiz yer çalışma masamız. Fakat çalışma masamız aynı zamanda dünyaya açılan kapımız. İdeal bir mühendisin mesleki bilgisi kadar kültürü ve hayat görüşünün de önemli olduğuna inanan biri olarak, bu kapıdan dışarıya adım atarken, keşfetmenize yardımcı olacağına inandığım, ‘sık kullanılanlar’ınızda bulunmasını tavsiye ettiğim iki ürün var yaratıcı zihinlerin ürettiği.






İlki, 8tracks.com . Müzik sadece müzik değildir diyenlere. Müzik ruhun gıdası değil ruhun ta kendisidir bence. Enerjinizi arttırır, bazen azaltır.  Öğretir (Welearned more from a 3-minute record, baby, thanwe ever learned in school - Bruce Springsteen). Düşünmenize yardımcı olur.  Bazen izole eder, bazen sosyalleştirir. Kelimeler tükenir, müzik asla tükenmez, uçsuz bucaksızdır. Konuşarak ifade edemediklerinize ifade yolu açar.

8tracks.com’u ‘sık kullanılanlar’ınızda bulundurmanızı tavsiye ediyorum çünkü yeni müzikler keşfetmek konusunda inanılmaz başarılı bir site. Google+  ya da facebook hesabınızı kullanarak üyelik alabiliyorsunuz. Dinlediğiniz müzik listelerini tutarak size tavsiyede bulunuyor.  Bu müzik listelerinden daha sonra da dinlemek istediklerinizi ‘collection’lara ekleyebiliyorsunuz.  Kendinize uygun yeni müzik listeleri oluşturabiliyorsunuz. Explore sekmesi altında size etiketler sunuyor.  Bence en önemlisi, bu etiketlerin yalnızca müzik tarzlarından ibaret olmaması ve birden fazla etiket seçilebilmesi. Yani uzanıp hayal kurmak istiyorsanız ‘dream’ etiketini ya da çalışmanız gerekiyorsa ‘study+easy listening’ etiketlerini seçebilirsiniz.  Seçtiğiniz etiketleri içeren müzik listeleri karşınıza geliyor ve onlardan herhangi birini seçtiğiniz anda olmak istediğiniz yere gidiveriyorsunuz.

İkincisiyse stumbleupon.com . Twitter ya da facebook
hesabınızla giriş yapabiliyorsunuz. Bilgi oburları için
birebir.  Seçtiğiniz ilgi alanlarına ve beğenilerinize göre sizi normalde asla bulamayacağınız sitelerle buluşturuyor.
Seyahat? Kahve? Sanat? Ne ararsanız. Boş yok. Favori
listenizin inanılmaz boyutlara ulaşacağını garanti ederim.
Stumble butonuna tıklıyorsunuz ve bi’dünya bilgi karşınızda.
Ee ne duruyorsunuz, haydi stumble’lamaya.


Not: İki ürün için de mobil uygulama mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sabaha kadar açığız!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...